شوربة البروكليالمقادير400 جم بروكلي
3 معلقه كبيره زيت نباتي ( في الوصفه زبده )
1 حبه متوسطه بصل مفروم
2 فص ثوم مهروس
1 حبه صغيره فلفل اخضر حلو مفروم
2 معلقه كبيره دقيق خاص ( ممكن استبداله بالشوفان )
2 ورقة غار
1 معلقه صغيره ملح
5_6 كوب مرق نباتي
نص معلقه صغيره اوريجانو ( زعتر بري مجفف)
نص معلقه صغيره فلفل اسود
نص كوب كريمة خفق يعني حوالي 100 مل ( استخدمت كريمة خفق المراعي ال 100 مل فيهم 1,9 جم بروتين)
كان فيه صفار بيض و استغنيت عنه
الطريقه :نغسل البروكلي و نقطعه لشجيرات صغيره
في قدر نسخن الزبد و و نحمس البصل و الثوم على نار متوسطه و
نضيف البروكلي و الفلفل الاخضر المفروم و نقلب لحد ما يندمجوا مع بعض
ننثر الدقيق ( او الشوفان) و نقلب الى ان يختلط
نضيف ورق الغار , الملح , المرق , الاوريجانو , الفلفل و نقلب المكونات مع بعض
نترك المرق على نار متوسطه الى ان يغلي
نخفف النار و نتركه من 10 _ 12 دقيقه الى ان ينضج البروكلي
نتخلص من ورقة الغار و نضع البروكلي في الخلاط و نضربه الى ان يصبح الخليط ناعم
نعيد الشوربه للقدر و نسخنه جيدا و نضيف كريمة الخفق و نقلبه الى ان يتجانس و نرفعه من على النار
و يوضع في اطباق التقديم
..