سينبون
المقادير:2 كوب دقيق
4 م ك سكر
م ك خميرة فورية
م ص ب ب
1/3 كوب زيت
2 م ك حليب بودر
كوب ماء دافي
للحشو:
شيكولا نوتيلا
قرفه
الطريقة:
نضع كل المكونات ف العجانه ونضيف الزيت ونقلب
ثم الماء
نيجي لسر هشاشة السينابون
هو لو تلاحظوا ان العجينه لينه ومش قاسيه
واهم حاجه عدم اضافة دقيق غير الكميه المذكورة
وبعد ماتختمر سوف تتماسك
نيجي للشكل الاول
ودا بالتأكيد معروف
نفرد العجينه ونفرد عليها الشيكولا ثم نرش القرفه ويلف رول
ثم يقطع
وانا حبيت اعمله بالشكل التقليدي
وشكل تاني في أكواب الكب كيك
الشكل التاني
هانحتاج ل
مقادير التغطيه:1/2 كوب سكر
2 م ك نشا ( بتعطي قرمشه رهيبه)
2 م ك قرفه
زبدة مذابه
الطريقة:نقطع العجين الي كرات صغيرة
ونغمسها ف الزبدة
ثم تغمس في خليط التغطيه
وان هنا استخدمت صينية الكب كيك ودهنتها بالزبدة
وجزء حطيته ف أوراق الكب كيك وجزء تاني ف الصينية مباشرة
ونضع ثلاث قطع او اربع مع بعض
ملحوظةالنوع دا م السينبون
الطبقه الخارجيه مقرمشه بسبب خليط التغطيه ووجود النشا
مقرمشه من برة
وهشه من جوه
وكمان النوع دا حلو جداً مع القهوة العربي لان سكرة واضح شويه عن الشكل التقليدي
ولذلك انا بفضل انه يقدم بدون اي صوص
ودا طبعاً حسب رغبة كل واحد
وكذلك الأصابع كانت مقرمشه جداً وذي اللي بنشتريها من المحلات
م الداخل هش وخفيف
وفي الختامالحمد لله الذي أطعمنا وسقانا وكفانا فكم ممن لا كافي له ولا مأوي